Igår visade jag vårt hemfixade soffbord! Nu är det på plats och jag är så nöjd! Så gulligt när man ser blommorna (hortensia och murgröna) nere i korgen genom skivan. Det är så roligt när det blir precis så där bra som man tänker sig från början!
 
 
 
 
 
Imorse blev det bananpannkakor med fruktsallad och grädde till frukost. Gott men mycket mättande. Recept här
 
 
Nu vilar vi i soffan efter årets första grillning med familjen. Önskar er en trevlig fortsättning på helgen! Kram Pernilla💕

Slutresultatet

Gammalt & Nött Kommentera
Igår visade jag vårt hemfixade soffbord! Nu är det på plats och jag är så nöjd! Så gulligt när man ser blommorna (hortensia och murgröna) nere i korgen genom skivan. Det är så roligt när det blir precis så där bra som man tänker sig från början!
 
 
 
 
 
Imorse blev det bananpannkakor med fruktsallad och grädde till frukost. Gott men mycket mättande. Recept här
 
 
Nu vilar vi i soffan efter årets första grillning med familjen. Önskar er en trevlig fortsättning på helgen! Kram Pernilla💕
Och så var det fredag igen! Härligt!
Här bakas det köttfärspiroger, för fulla muggar, i eftermiddagssolen som letar sig in😍
Hittade ett himla bra recept som påminde om det jag en gång lärde mig på hemkunskapen på högstadiet. Looong time ago😂
Piffade till köttfärsen med berberekrydda för lite orientalisk (läs Afrikansk!) touch. 
 
 
Vill visa er vårt senaste påfund i "industristil".
Häromveckan följde jag med sambon till verkstan och VAD stod inte och skrotade med fötterna i leran där utanför... En stor "gjutjärnskorg" från Grythyttan som bara bad om att få bli underrede till ett soffbord. 
Denna "korg" klarlackades och fick en bordsskiva av tjockt plexiglas. Det roliga är att den i sin tur är återvunnen från en gammal skogsmaskinsruta😂. 
 
Nu ser bordet inte något vidare ut ...
 
 
 
 
 
...MEN det finurliga är att det går att öppna luckan...
 
 
...och "pimpa" efter säsong...
 
 
Fortsättning följer... Hoppas att det passar som soffbord och att jag kan visa er hur det blev imorgon!
(...annars får IKEAS Liatorp tjänstgöra ett tag till!
 
Önskar er alla en trevlig helg!
Kram Pernilla💕

Industristil!

Gammalt & Nött Kommentera
Och så var det fredag igen! Härligt!
Här bakas det köttfärspiroger, för fulla muggar, i eftermiddagssolen som letar sig in😍
Hittade ett himla bra recept som påminde om det jag en gång lärde mig på hemkunskapen på högstadiet. Looong time ago😂
Piffade till köttfärsen med berberekrydda för lite orientalisk (läs Afrikansk!) touch. 
 
 
Vill visa er vårt senaste påfund i "industristil".
Häromveckan följde jag med sambon till verkstan och VAD stod inte och skrotade med fötterna i leran där utanför... En stor "gjutjärnskorg" från Grythyttan som bara bad om att få bli underrede till ett soffbord. 
Denna "korg" klarlackades och fick en bordsskiva av tjockt plexiglas. Det roliga är att den i sin tur är återvunnen från en gammal skogsmaskinsruta😂. 
 
Nu ser bordet inte något vidare ut ...
 
 
 
 
 
...MEN det finurliga är att det går att öppna luckan...
 
 
...och "pimpa" efter säsong...
 
 
Fortsättning följer... Hoppas att det passar som soffbord och att jag kan visa er hur det blev imorgon!
(...annars får IKEAS Liatorp tjänstgöra ett tag till!
 
Önskar er alla en trevlig helg!
Kram Pernilla💕
 
Jag tror vi är en stor skara hobbyodlare som drömmer om ett växthus under denna tid på året...varje år... Platsbrist råder i alla fönster och ett VÄXTHUS/ORANGERI är ju den ultimata lösningen på detta stora problem. Eller hur!
Hur ser det ut i era fönster? Här får ni en rörig glimt av mina, en kall, mörk och ruggig dag som idag.
 
 
 
Som synes...Att odla förskönar inte det stilrena heminredningsintrycket direkt. Det är plastkrukor i alla former och färger överallt. Ja, "Kors och tvärs i ordning och växtlighet" skulle man kunna säga😂
 
Ett litet tips som "förskönar" odlingen på ett billigt sätt är att sätta alla (fula!) krukor i en vanlig  balkonglåda av plast. Täck in den med plast i botten bara om den har dräneringshål. 
 
 
Igår testade jag att göra egen havremjölk enligt detta recept. Måste dock erkänna att köpt är mycket godare. Jag undrar vad det är för ingrediens som tillverkarna tillsätter för att få den lite söt (och som inte syns i innehållsdeklarationen)?
Rätt snyggt resultat trots allt...och billigt literpris!
 
 
Jag fixade också lite chokladtryfflar ( i mixern) gjorda på russin (1,5 dl), solroskärnor +pumpakärnor (ca 0,5 dl vardera), 3 msk kakao, 2 msk kokosmjöl, lite flytande honung och 1 msk vatten (OBS! receptet gjordes på "en höft", så kör i mixern och tillsätt ingredienser  tills du får en god och fin chokladbollssmet som är bra att arbeta med!)
Rulla små bollar som du lägger i en liten bunke med lite kakao. Rulla runt dem försiktigt i bunken tills kakaon täcker. 
För en godisråtta som mig är det perfekt att hämta några sådana här Rawbollar när sötsuget sätter in. Smågodis är bannlyst sedan en tid.
 
 
Kram Pernilla💓

Växthusdrömmar

Hem & Trädgård Kommentera
 
Jag tror vi är en stor skara hobbyodlare som drömmer om ett växthus under denna tid på året...varje år... Platsbrist råder i alla fönster och ett VÄXTHUS/ORANGERI är ju den ultimata lösningen på detta stora problem. Eller hur!
Hur ser det ut i era fönster? Här får ni en rörig glimt av mina, en kall, mörk och ruggig dag som idag.
 
 
 
Som synes...Att odla förskönar inte det stilrena heminredningsintrycket direkt. Det är plastkrukor i alla former och färger överallt. Ja, "Kors och tvärs i ordning och växtlighet" skulle man kunna säga😂
 
Ett litet tips som "förskönar" odlingen på ett billigt sätt är att sätta alla (fula!) krukor i en vanlig  balkonglåda av plast. Täck in den med plast i botten bara om den har dräneringshål. 
 
 
Igår testade jag att göra egen havremjölk enligt detta recept. Måste dock erkänna att köpt är mycket godare. Jag undrar vad det är för ingrediens som tillverkarna tillsätter för att få den lite söt (och som inte syns i innehållsdeklarationen)?
Rätt snyggt resultat trots allt...och billigt literpris!
 
 
Jag fixade också lite chokladtryfflar ( i mixern) gjorda på russin (1,5 dl), solroskärnor +pumpakärnor (ca 0,5 dl vardera), 3 msk kakao, 2 msk kokosmjöl, lite flytande honung och 1 msk vatten (OBS! receptet gjordes på "en höft", så kör i mixern och tillsätt ingredienser  tills du får en god och fin chokladbollssmet som är bra att arbeta med!)
Rulla små bollar som du lägger i en liten bunke med lite kakao. Rulla runt dem försiktigt i bunken tills kakaon täcker. 
För en godisråtta som mig är det perfekt att hämta några sådana här Rawbollar när sötsuget sätter in. Smågodis är bannlyst sedan en tid.
 
 
Kram Pernilla💓