När man sitter på stentrapporna till gårdshuset har man ett tak av vindruvor över sig!
 
Det blir både blå och gröna i överflöd! En höst gjorde vi vin av de blå men det gör vi nog aldrig om igen. Så mycket jobb och vi har fortfarande inte druckit en droppe utav resultatet (ca 7 flaskor). Kanske är det helt fantastiskt nu, när det lagrats i några år? Man kanske ska korka upp en flaska och testa?
 
 
 
Igårkväll gjorde jag en ”Mc Donaldssallad á la Pernilla”. Som jag skrev igår gillar jag verkligen deras sallader, speciellt den med Belugalinser. Igår ”härmade” jag dock den med hummus och svart ris. Jag kokade svart ris enligt förpackningen och valde tillagningssätt 2, dvs kokade riset (2dl) i ett överskott av vatten som jag hällde bort då jag ansåg riset vara klart. Detta för att få riset lite ”al dente” med tuggmotstånd (precis som McD). Jag grovrev 3 mellanstora morötter medan jag kokade några ägg (hårdkokta) och gjorde sedan två vinegrettedressingar för att ”marinera” riset respektive morötterna i. Morötterna fick en balsamicovinegrette med dijonsenap och riset fick en påse Italiensk dressingpåse (Knorr), så lite fusk där. Jag hade bara mörk balsamico vilket gjorde att morötterna blev lite mörka (vilket ni kan se på bilderna om ni kollar riktigt ordentligt) så har ni vit balsamico är det kanske att föredra. Hursomhelst blev morötterna fantastiskt goda ändå och ett tips är att göra sådana morötter till pizzan istället för vanlig pizzasallad! Jag gör alltid vinegrette ” på känn”, typ 3 msk rapsolja, 2 msk vinäger, en skvätt vatten och socker, italiensk salladskrydda, peppar mm efter smak. Här tillsatte jag några tsk dijonsenap också och då får man absolut inte glömma att balansera det hela med socker! Satte in riset och morötterna i kylen för att ”gotta till sig” och gick sedan ut och plockade sallad och sockerärtor i trädgården. Salladen fick samsas med frysta gröna soyabönor. Jag gillar att ha i lite sådana för de har en spännande konsistens och medan de tinar hålls salladen kall medan man fixar resten👏💕👏
 
Sedan var det dags för hummus😋. Mums så gott. Det ser kanske lite trist ut men är himmelskt till sallad och inte minst att doppa bröd i. Här gör jag också lite ”på känn” och sköljer en tetra kikärtor. Lägger dessa ihop med två rejäla klickar vardera av creme fraiche och majonnäs, 1-2 mindre vitlöksklyftor, saften av en halv pressad citron, trocomare, svartpeppar, några stänk med grön tabasco och några nypor socker. Mixa samman och smaka av! Alltid kan man behöva tillsätta lite extra och smaken är ju som baken 😉💃🏻. Ibland kan det vara riktigt gott med någon tsk spiskummin också om man vill få lite orientalisk feeling men det uteslöt jag igår. Sedan var det bara att lägga upp snyggt på ett stort fat och steka halloumi! Jag ersatte alltså kycklingen med ett lite smidigare alternativ, vilket också blev jättegott! Här kommer lite bilder på det färdiga resultatet. Tänk vad smidigt det är med sallad på sommaren! Världens bästa rätt!
 
 
Ute på fälten svajar honungsfärgat gräs som är så vackert att ta in och hösten börjar göra sig påmind på olika sätt. Vackert men ack så vemodigt!
 
Kram!/ Pernilla

Under ett tak av vindruvor..

Hem & Trädgård Kommentera
 
När man sitter på stentrapporna till gårdshuset har man ett tak av vindruvor över sig!
 
Det blir både blå och gröna i överflöd! En höst gjorde vi vin av de blå men det gör vi nog aldrig om igen. Så mycket jobb och vi har fortfarande inte druckit en droppe utav resultatet (ca 7 flaskor). Kanske är det helt fantastiskt nu, när det lagrats i några år? Man kanske ska korka upp en flaska och testa?
 
 
 
Igårkväll gjorde jag en ”Mc Donaldssallad á la Pernilla”. Som jag skrev igår gillar jag verkligen deras sallader, speciellt den med Belugalinser. Igår ”härmade” jag dock den med hummus och svart ris. Jag kokade svart ris enligt förpackningen och valde tillagningssätt 2, dvs kokade riset (2dl) i ett överskott av vatten som jag hällde bort då jag ansåg riset vara klart. Detta för att få riset lite ”al dente” med tuggmotstånd (precis som McD). Jag grovrev 3 mellanstora morötter medan jag kokade några ägg (hårdkokta) och gjorde sedan två vinegrettedressingar för att ”marinera” riset respektive morötterna i. Morötterna fick en balsamicovinegrette med dijonsenap och riset fick en påse Italiensk dressingpåse (Knorr), så lite fusk där. Jag hade bara mörk balsamico vilket gjorde att morötterna blev lite mörka (vilket ni kan se på bilderna om ni kollar riktigt ordentligt) så har ni vit balsamico är det kanske att föredra. Hursomhelst blev morötterna fantastiskt goda ändå och ett tips är att göra sådana morötter till pizzan istället för vanlig pizzasallad! Jag gör alltid vinegrette ” på känn”, typ 3 msk rapsolja, 2 msk vinäger, en skvätt vatten och socker, italiensk salladskrydda, peppar mm efter smak. Här tillsatte jag några tsk dijonsenap också och då får man absolut inte glömma att balansera det hela med socker! Satte in riset och morötterna i kylen för att ”gotta till sig” och gick sedan ut och plockade sallad och sockerärtor i trädgården. Salladen fick samsas med frysta gröna soyabönor. Jag gillar att ha i lite sådana för de har en spännande konsistens och medan de tinar hålls salladen kall medan man fixar resten👏💕👏
 
Sedan var det dags för hummus😋. Mums så gott. Det ser kanske lite trist ut men är himmelskt till sallad och inte minst att doppa bröd i. Här gör jag också lite ”på känn” och sköljer en tetra kikärtor. Lägger dessa ihop med två rejäla klickar vardera av creme fraiche och majonnäs, 1-2 mindre vitlöksklyftor, saften av en halv pressad citron, trocomare, svartpeppar, några stänk med grön tabasco och några nypor socker. Mixa samman och smaka av! Alltid kan man behöva tillsätta lite extra och smaken är ju som baken 😉💃🏻. Ibland kan det vara riktigt gott med någon tsk spiskummin också om man vill få lite orientalisk feeling men det uteslöt jag igår. Sedan var det bara att lägga upp snyggt på ett stort fat och steka halloumi! Jag ersatte alltså kycklingen med ett lite smidigare alternativ, vilket också blev jättegott! Här kommer lite bilder på det färdiga resultatet. Tänk vad smidigt det är med sallad på sommaren! Världens bästa rätt!
 
 
Ute på fälten svajar honungsfärgat gräs som är så vackert att ta in och hösten börjar göra sig påmind på olika sätt. Vackert men ack så vemodigt!
 
Kram!/ Pernilla