Innehåller annonslänkar till Bagaren och kocken
 
Att baka skingrar tankarna (det behöver jag) och sprider värme när det är kallt och ruggigt. Igår var det riktigt kallt här i Motala så jag bestämde mig för att testa att baka matbröd i springform. Jag har läst flera recept och tycker bröden ser så fina ut. Jag valde ut det här receptet men ändrade det lite eftersom jag tyckte det var konstigt att tillsätta 2 (?) ägg i degen. Jag vågade bara ha i 1 ägg och tog någon halvdeciliter mjölk ytterligare istället. Jag hade också lite ont om vetemjöl så ersatte med lite grahamsmjöl. Jag tog 1,5 tsk salt till 3 msk honung. Det blev ett rätt sött bröd..och gott! Nästa gång tänker jag dock ha det inne i ugnen lite längre än vad som står i receptet!
 
 
 
 
 
 
 
Häromdagen städade jag fram min Kitchenaid som stått undanställd i skåpet hur länge som helst. Nu ska jag ha den framme på bänken för den pryder ju sin plats i köket och är himla lättanvänd. Jag tror min är på 4,8 liter så den passar till degar på ca 5dl degvätska. Jag har gjort misstaget att försöka baka på dubbel sats och det var ingen höjdare att rensa deg från hela maskinen sen. Det finns större Kitchenaidassistenter, så för dig med stor familj, satsa på en sådan!
 
Bagaren och kocken har de bra priser på Kitchenaid. Bland annat har de flera bra paketpris (direktlänk till paket med köttkvarn) och hela 40% på den här fina vita kitchenaiden. 
 
 
 
 
Idag har jag varit hos mamma och pappa och deras paradis på Jorden. Vi åt årets första svenska jordgubbar! Så gott!
 
 
Önskar er alla en fin helg🌱💐🌱
 
 
/💕Pernilla
  

Baka baka...

Hem & Trädgård Kommentera
 
Innehåller annonslänkar till Bagaren och kocken
 
Att baka skingrar tankarna (det behöver jag) och sprider värme när det är kallt och ruggigt. Igår var det riktigt kallt här i Motala så jag bestämde mig för att testa att baka matbröd i springform. Jag har läst flera recept och tycker bröden ser så fina ut. Jag valde ut det här receptet men ändrade det lite eftersom jag tyckte det var konstigt att tillsätta 2 (?) ägg i degen. Jag vågade bara ha i 1 ägg och tog någon halvdeciliter mjölk ytterligare istället. Jag hade också lite ont om vetemjöl så ersatte med lite grahamsmjöl. Jag tog 1,5 tsk salt till 3 msk honung. Det blev ett rätt sött bröd..och gott! Nästa gång tänker jag dock ha det inne i ugnen lite längre än vad som står i receptet!
 
 
 
 
 
 
 
Häromdagen städade jag fram min Kitchenaid som stått undanställd i skåpet hur länge som helst. Nu ska jag ha den framme på bänken för den pryder ju sin plats i köket och är himla lättanvänd. Jag tror min är på 4,8 liter så den passar till degar på ca 5dl degvätska. Jag har gjort misstaget att försöka baka på dubbel sats och det var ingen höjdare att rensa deg från hela maskinen sen. Det finns större Kitchenaidassistenter, så för dig med stor familj, satsa på en sådan!
 
Bagaren och kocken har de bra priser på Kitchenaid. Bland annat har de flera bra paketpris (direktlänk till paket med köttkvarn) och hela 40% på den här fina vita kitchenaiden. 
 
 
 
 
Idag har jag varit hos mamma och pappa och deras paradis på Jorden. Vi åt årets första svenska jordgubbar! Så gott!
 
 
Önskar er alla en fin helg🌱💐🌱
 
 
/💕Pernilla