Att ta hand om det Àtbara gröna Àr ett dagligt pyssel. Sallad har vi kunnat skörda varje dag i flera mÄnader och Àn Àr den krispig och fin.
Â
Â
Som komplement sÄr jag successivt Àrtskott i pallkragar. SuverÀnt, för sniglarna verkar inte rÄ pÄ dessa tuffa skott. Hurra!
Â
Â
Tomaterna börjar mogna men inte alls i samma mÀngd som i fjol, sorgligt nog. De fick en tuff start i livet nÀr de inte fick komma ut pga av kylan utan la ivÀg pÄ höjden inne i fönstren.
Â
Â
Â
Â
Jag har förvĂ€llt bönor (haricot verts) i flera omgĂ„ngar och fryst in till vintern och vi kan Ă€ta ett litet lass varje dag (om vi vill). SockerĂ€rtor plockas ocksĂ„ in fortfarande. Supergoda att woka.Â
Â
Â
Hela frysen Àr full av hackad grÀslök och nu ska jag stÀlla mig och hacka upp en laddning till.
TĂ€nk vad jag kommer sakna att kunna gĂ„ ut och hĂ€mta egna grönsaker i vinterđą!!
Â
Â
Â
Arbetet med huset tar aldrig slut men renoveringen Àr igÄng, vilket kÀnns jÀttebra. Det vita lyser vitare Àn nÄgonsin.
Â
Lite blombilder ocksÄ....
Jag har aldrig gillat krasse. För oranga för mig som gĂ€rna vill att allt ska vara vitt och rosa. Men sĂ„ i Ă„r fick jag en pĂ„se krassefrön gratis pĂ„ Maxi och se...riktigt gulligt juđ
Â
Â
Pelargoner, "bloddroppar" och chili frodas sida vid sida...
Â
Â
Â
Â
...och vindruvorna mognar lÀngs med gÄrdshusets fasad och nÄr Ànda upp pÄ taket...
Â
Â
I höst ska jag kanske bli plugghÀst igen... vi fÄr se...
/kram Pernilla
Â
Â
Â
Â
Â
đžđžđžđžđžđžđžđžđžđžđžđžđž