Igår kom min P hem med den här fantastiska rosbuketten. Tänk vad man blir glad då❤️🌹❤️
Nu på förmiddagen gjorde jag Rawfood-chokladbollar. Åt av smeten som var väldans seg , klibbig och supergod. Har kollat på flera recept och har modifierat dem till ett "eget".
Recept RawChokladboll (20 st små)
1. Mixa följande ingredienser i en matberedare
- 2 dl pumpakärnor
- 1/2 dl mandelmjöl
- 10-11 kärnfria mjuka torkade dadlar
- 1/2 dl kakao
- Ca 1,5 msk honung + 1 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 msk vatten eller starkt kaffe
- 2 krm salt
2. Rulla till bollar (ca 20 st små)
Tips! Fukta händerna med någon droppe vatten då och då när du rullar annars klibbar de väldigt!
3. Rulla dem i ex några msk mandelmjöl (=mald mandel), kokosflingor eller pärlsocker ( jag valde det förstnämnda denna gång)
Låt stå i kylskåpet 1h före servering!
Kram Pernilla🌹
Tack älskling❤️
Mat & Bak KommenteraIgår kom min P hem med den här fantastiska rosbuketten. Tänk vad man blir glad då❤️🌹❤️
Nu på förmiddagen gjorde jag Rawfood-chokladbollar. Åt av smeten som var väldans seg , klibbig och supergod. Har kollat på flera recept och har modifierat dem till ett "eget".
Recept RawChokladboll (20 st små)
1. Mixa följande ingredienser i en matberedare
- 2 dl pumpakärnor
- 1/2 dl mandelmjöl
- 10-11 kärnfria mjuka torkade dadlar
- 1/2 dl kakao
- Ca 1,5 msk honung + 1 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 msk vatten eller starkt kaffe
- 2 krm salt
2. Rulla till bollar (ca 20 st små)
Tips! Fukta händerna med någon droppe vatten då och då när du rullar annars klibbar de väldigt!
3. Rulla dem i ex några msk mandelmjöl (=mald mandel), kokosflingor eller pärlsocker ( jag valde det förstnämnda denna gång)
Låt stå i kylskåpet 1h före servering!
Kram Pernilla🌹