Ikväll blev det chokladkladdvåfflor till efterrätt! En liten hyllning till våfflan i efterskott. Nästa gång får det bli ”gubbar” minsann! Saknade verkligen jordgubbar till dessa!🍓🍓
Receptet hittade jag här. Jag hade bara mörk choklad (70%) hemma men det passade också jättebra! Ät dem alldeles nygräddade tillsammans med vaniljglass! Reglera kladdigheten genom att anpassa gräddningstiden! Det går snabbt och jag måste erkänna att jag gräddade mina för länge. Det går lättare att flytta våfflan från järnet mha en stekspade! Pudra dem med florsocker för ”ögats skull”!
(obs! Smeten är lika tjock som vanlig chokladkladdkaka!)
Snart är det påsk och jag har knappt pyntat något ännu! Ska försöka få min skogsmulle till sambo att ta med björkris hem imorgon! Utan påskris är det svårt att få ”påskfeeling”, hihi 😊
Glad påsk önskar jag er! 🐣🐥Kram Pernilla
Chokladkladdvåfflor
Mat & Bak En kommentarIkväll blev det chokladkladdvåfflor till efterrätt! En liten hyllning till våfflan i efterskott. Nästa gång får det bli ”gubbar” minsann! Saknade verkligen jordgubbar till dessa!🍓🍓
Receptet hittade jag här. Jag hade bara mörk choklad (70%) hemma men det passade också jättebra! Ät dem alldeles nygräddade tillsammans med vaniljglass! Reglera kladdigheten genom att anpassa gräddningstiden! Det går snabbt och jag måste erkänna att jag gräddade mina för länge. Det går lättare att flytta våfflan från järnet mha en stekspade! Pudra dem med florsocker för ”ögats skull”!
(obs! Smeten är lika tjock som vanlig chokladkladdkaka!)
Snart är det påsk och jag har knappt pyntat något ännu! Ska försöka få min skogsmulle till sambo att ta med björkris hem imorgon! Utan påskris är det svårt att få ”påskfeeling”, hihi 😊
Glad påsk önskar jag er! 🐣🐥Kram Pernilla