Glad Påsk🐥💐🐥

Kommentera
Jag önskar er alla en Glad Påsk i vintervädret. (Varför all denna snö?)
 
 
Vill tipsa om ett riktigt gulligt påskfika som jag testbakade idag. Muffins i små äggkoppar toppade med minimarshmallows💓. Så sött!
Jag inspirerades av detta recept men modifierade det lite för att det skulle kännas lite mer "nyttigt" och vara gluten-och laktosfritt mm.
 
Mitt recept på minimuffins i äggkopp
(ca 6-7 koppar beroende på storlek)
Obs! bakas i micron!
 
3 msk smält kokosfett (eller kokosolja)
3msk kokosmjöl+ 1msk mandelmjöl
4 msk råsocker
2msk kakao
1krm bakpulver 
1 krm vaniljsocker
1 liten nypa salt
1 ägg
3msk Oatly havredryck
Minimarshmallows
 
1. Smält kokosfettet på svag värme.
2. Vispa ägg, råsocker och vaniljsocker pösigt.
3. Rör ned de torra ingredienserna.
4. Blanda i Oatly havredryck.
5. Rör till sist ned det smälta kokosfettet.
 
Fyll äggkopparna 3/4 ( nästan upp till kanten)
Prova dig fram vad gäller baktiden med den första muffinsen. Tiden beror på hur mycket smet du tar i och storleken på kopparna. Jag bakade mina i 35-40 sek. Vill du ha dem lite kladdiga så sänk tiden!
 
Toppa med minimarshmallows direkt när du tar ut dem från micron. Då fastnar de!
 
Njut 🐔🐤🐣
 
 
Här kommer också min variant av påskris. Blandade grenar med en mycket slarvigt "ihoppysslad" vimpelgirlang (natursnöre + ett brett band som vikes dubbelt och klipps som vimplar och sedan limmas på snöret) och "lavendelfjädrar". Man tager vad man haver när man slarvat bort påskpyntet och inte vill köpa äkta fjädrar. 
 
 
 
 
 En stor Påskkram till er alla!
/Pernilla