Augustipyssel🌱🌿

Kommentera
Att ta hand om det ätbara gröna är ett dagligt pyssel. Sallad har vi kunnat skörda varje dag i flera månader och än är den krispig och fin.
 
 
Som komplement sår jag successivt ärtskott i pallkragar. Suveränt, för sniglarna verkar inte rå på dessa tuffa skott. Hurra!
 
 
Tomaterna börjar mogna men inte alls i samma mängd som i fjol, sorgligt nog. De fick en tuff start i livet när de inte fick komma ut pga av kylan utan la iväg på höjden inne i fönstren.
 
 
 
 
Jag har förvällt bönor (haricot verts) i flera omgångar och fryst in till vintern och vi kan äta ett litet lass varje dag (om vi vill). Sockerärtor plockas också in fortfarande. Supergoda att woka. 
 
 
Hela frysen är full av hackad gräslök och nu ska jag ställa mig och hacka upp en laddning till.
Tänk vad jag kommer sakna att kunna gå ut och hämta egna grönsaker i vinter😢!!
 
 
 
Arbetet med huset tar aldrig slut men renoveringen är igång, vilket känns jättebra. Det vita lyser vitare än någonsin.
 
Lite blombilder också....
Jag har aldrig gillat krasse. För oranga för mig som gärna vill att allt ska vara vitt och rosa. Men så i år fick jag en påse krassefrön gratis på Maxi och se...riktigt gulligt ju💕
 
 
Pelargoner, "bloddroppar" och chili frodas sida vid sida...
 
 
 
 
...och vindruvorna mognar längs med gårdshusets fasad och når ända upp på taket...
 
 
I höst ska jag kanske bli plugghäst igen... vi får se...
/kram Pernilla
 
 
 
 
 
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸