Veckor flyr...

Kommentera
Den senaste tiden har ägnats åt studier och influensa. Host, host,snörvel.
Idag fick jag ett ryck och tog tillvara på en hel del äpplen. Det känns så bra!
 
 
Kokade flera liter äppelmos och några burkar äppelchutney (med honung, muscovadosocker, ingefära, lök, vitlök, hemmaodlad chili och äppelcidervinäger). Chutney'n gjorde jag av dessa skönheter. Fantastiskt fina🍎
 
 
 
 
Sambon torkade den andra omgången chili. Det blir inte mycket av det hela men jättegott och  en praktisk förvaringsmetod.
 
 
 
 
Torka på 50 grader med luckan lite på glänt till de är helt torra. Det tar många timmar så man får passa på en dag när man går hemma och strosar. 
 
Tomatåret 2017 är snart till ända. Nu ligger de sista och mognar i fönstret. Roligt med tanke på att vi är inne i oktober. Den här odlingssäsongen har vi knappt behövt köpa något grönt. Så skönt!
 
 
Det blev en riktigt onyttig lunch idag. Krabbelurer med amerikanska blåbär från trädgården och hemmagjord flädersaftsglass med lemoncurd. Det kan man kalla sockerchock men det är inte fel ibland!
 
 
Önskar er alla en bra vecka💗
Kram Pernilla