Världens bästa fisk!

Kommentera
Alltså, den bästa vardagsfisken måste vara denna! Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en förp frusen torsk á 4-5 portionsbitar eller ett fruset "torskblock". Lägg dem (frusna) i en ugnsfast form. Krydda varje fiskbit ordentligt med ett tunt lager trocomare/örtsalt, peppra med lite svartpeppar, citronpeppar och chiliflakes. Häll på grädde + en skvätt mjölk upp tills bara den kryddade ytan "kikar fram". Idag valde jag att tillsätta 1,5-2 msk wasabipasta (går lika bra med pepparrot) i grädden. Det behövs dock inte, men ger lite extra sting😊
Nu är det bara att ställa in i ugnen i 55-60 min och göra annat under tiden. Efter ca 30 min brukar fisken ha fått färg. Då kan man behöva lägga på aluminiumfolie och sänka värmen ett litet snäpp. När fisken är klar så garnera med hackad dill och gräslök!
Idag åt vi potatis, sallad med stekt chilihalloumi och rostade solrosfrön till. Det är också gott med ex bulgur. Lycka till!
 
 
 
 
/kram P💕